Årets Tillväxtkommun tre nomineringar i Sörmland!

Tre av Sörmlands nio kommuner, Eskilstuna, Nyköping och Strängnäs har nominerats till priset Årets tillväxtkommun som delas ut på Fastighetsgalan den 8 februari 2023.

Årets Tillväxtkommun är ett rikstäckande pris som går till en kommun som nödvändigtvis inte haft den starkaste ekonomiska tillväxten eller högst inflyttning utan även arbetat hårt för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostads- och den kommersiella sektorn. Pristagaren har också arbetat intensivt med utvecklingen av stadens stads- och infrastrukturprojekt.

– ”Nomineringen gör oss stolta. Strängnäs är och ska vara en plats för hållbar innovation och goda förutsättningar för både stadsutveckling, etablering och näringsliv”

– Kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt, Strängnäs.

Marie Jonsson är samhällsbyggnadschef i Strängnäs och berättar att en förutsättning för hållbarhet i samhällsbyggnadsutvecklingen är arbetet man gör tillsammans i kommunen.

– ”Det är i samtalet mellan olika parter som vi får förståelse för varandras förutsättningar. Vi behöver ha det långsiktiga perspektivet även när vi fattar beslut i frågor med kortare tidshorisont”

– Marie Jonsson, Samhällsbyggnadschef, Strängnäs

Erik Lindhe Turismchef i Nyköpings kommun tycker det är jätteroligt att Nyköping uppmärksammas med en nominering som ”Årets tillväxtkommun”.

– ”Vi har haft en stark tillväxt i många år och många nya större projekt på gång med bland annat nytt resecentrum. Nyköpings kommun blev också 2022 Årets Nyföretagar kommun vilket är ytterligare ett tecken på ett gott företagsklimat i kommunen.”

– Erik Lindhe Turismchef i Nyköpings Kommun.

Malin Dalmén är kommunstrateg på Eskilstuna kommun och menar att en vinst skulle vara ett kvitto på kommunens arbete. 

– ”Det känns roligt att vårt hårda arbete lyckats få hit stora etableringar, som Coop centrallager, Apotekets e-handelslager, Amazon Web Services samt Senior Material (Europe). De har fått stor medial uppmärksamhet och vi får ofta höra att vi i Eskilstuna gör ett bra jobb och lyssnar på företagen som etablerar sig.”

– Malin Dalmér, Kommunstrateg, Eskilstuna Kommun

Läs mer om alla nomineringar och ta chansen att rösta på dina favoriter på Fastighetsgalans webbplats. Galan arrangeras av World in Property AB och Lokalguiden Sverige AB.

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin