Kontakt: stua@stua.se | 0155-222770

Att jobba med hållbarhet inom besöksnäringen

Samhället blir mer digitaliserat, människor är mer upptagna och valen vi behöver göra en vanlig vardag får fler alternativ.

Som konsekvens av denna samhällsutveckling är det mer angeläget nu än någonsin att hitta sinnesro och miljöer där man inte behöver vara uppkopplad dygnet runt. Människor har anammat en mer holistisk syn på hälsa, kropp och själ och ett ambitiöst förhållningssätt till träning.

Idag gör många konsumenter ett aktivt val av de produkter och upplevelser de köper. För att vara en konkurrenskraftig aktör inom besöksnäringen behöver du vara medveten om att din kund ofta utvärderar dig utifrån ditt hållbarhetsarbete.  Konsumenten har höga etiska krav och är väldigt prismedveten. Om ditt företags värderingar inte tilltalar besökaren finns det en chans att hen väljer en annan upplevelse.

Att arbeta medvetet och strategiskt med hållbarhet är idag för många en hygienfaktor, för andra är det dock svårt att veta var man kan börja och hur man kommunicerar sitt hållbarhetsarbete. I denna artikel hittar du några tips på länkar som kan hjälpa dig lite på traven.

Lyssna till Visit Sweden som kortfattat berättar om vad som är bra att tänka på vad gäller hållbarhet.

Verksamt.se har skapat en guide för dig som företagare för att du ska kunna jobba mer effektivt med ditt hållbarhetsarbete. Ta del av Verksamts guider och checklistor här.

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin