Avtal och lagar

Folkhälsomyndighetens aktuella råd

  • Informera tydlig till personal, kunder och andra besökare. Informationen kan gälla vikten med att hålla avstånd, vikten av att stanna hemma vid sjukdom, vikten av god hygien och handtvätt.
  • Markera avstånd på golvet för att hjälpa personer hålla avstånd, exempelvis vid kassaköer, om möjligt undvik helt kösystem.
  • Möblera om för att undvika trängsel
  • Begränsa antalet kunder som vistas i en lokal samtidigt
  • Erbjud möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten eller stationera ut handsprit

Källa: Folkhälsomyndigheten

Nya regler för restaurang, caféer och barer

Du som driver verksamhet med servering, till exempel restaurang, café eller bar, får hjälp av nya regler från Folkhälsomyndigheten för att minska spridningen av coronaviruset. Bland annat ska trängsel undvikas, alla gäster ha en sittplats och endast bordsservering och avhämtning är tillåtet.

Med de nya reglerna kan du fortsätta driva din verksamhet och ta emot gäster på ett så säkert sätt som möjligt.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Allmänna sammankomster begränsas till 50 personer.

Regeringen har fattat ett beslut att ytterligare begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, där maxgränsen är 50 personer. Tidigare låg gränsen på 500 personer.

Källa: Polisen.se

Se vårt webbinarum om inställda evenemang och konferenser >>

Verksamt uppdaterar löpande

Verksamt har samlat information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som uppkommit till följd av effekterna av covid-19. Här kan du läsa vilka stöd du som företag kan få.

https://www.verksamt.se/

Vi har ett antal rådgivare med specialkompetens inom detta område. Behöver du hjälp, råd och stöd? Kontakta oss för att boka rådgivning.
Vi kan hjälpa dig!