Rådgivning och webinarium

Rådgivning

Vi har en telefonjour som är öppet dygnet runt för att hjälpa krisande företag i besöksnäringen i Sörmland. För frågor och bokning av rådgivning ring: 0155-220 800 eller maila radgivning@stua.se

Rådgivningen kan till exempel handla om allmän rådgivning, juridik, personalfrågor (varsel/permitteringar/uppsägningar), inköp, lager, försäkringsfrågor med mera. Den hjälp vi erbjuder är helt kostnadsfri för dig som driver verksamhet inom besöksnäringen oavsett om du representerar ett litet eller större företag. Våra rådgivare har självklart också tystnadsplikt och all information hanteras med sekretess. 

Vanliga frågor och svar hittar du här.

Våra rådgivare

Urban Wallin

Projektledare

Urban är egen företagare inom ledarskapsutveckling och coachning, och är sedan augusti 2017 verksamhetsledare på deltid för Nyföretagarcentrum i Eskilstuna. Urban är projektledare för uppdraget ”Stödfunktionen för besöksnäringen”.

Irja Hökås

Samordning, affärsrådgivning

Irja har över 30 års erfarenhet av ledarskap, operativ drift samt förändringsledning. Hon har arbetat med rekryteringar, avvecklingar, samtal, omorganisationer, kriser, expansioner och nedgångar. Irja driver företaget Coachakademin med utbildning och coachning av chefer och ledningsgrupper.

 

Birgit Båvner

Affärsrådgivning

Birgit är egenföretagare inom organisationsutveckling och kommunikation, verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum samt engagerad inom handel, besöksnäring och kultur. Birgit har under många år varit engagerad i föreningslivet och har god kännedom om den organisationsformen.

Catharina Matsdotter

Affärsrådgivning, verksamhetsplanering och affärsplan

Catharina har lång erfarenhet av ledarskap och chefsrekrytering. Hon arbetar med rådgivning/coachning av nyföretagare på uppdrag av Nyföretagarcentrum samt som projektledare för olika projekt inom den gröna näringen.

Helena Runeberg

Affärsutvecklare

Helena har ett förflutet som VD och delägare av stadshotell med 100 rum och konferensavdelning, hon har varit resebyråschef och haft flertal arbetsuppgifter på Svenska Turistföreningen senast som platschef på Abisko Turiststation. Abisko har ca 85 anställda varav ca 60 personer är säsongsanställda.

Barbra Frilund-Ekberg

Affärsutvecklare, chefsstöd

Barbara har arbetat som chef/ledare inom besöksnäringen i 40 år, främst i svenska fjällvärlden. Idag arbetar hon som operativt chefsstöd inom Svenska Turistföreningen, STF, med värdskapsföredrag, krishantering, utbildning och ledarskap. Barbara arbetar också i styrelsen för Idre Fjäll och är mentor inom Almi.

Ingrid Lindbom

HR frågor, permittering, varsel, omorganisation

Ingrid Lindbom har gedigen erfarenhet som HR-chef från många organisationer sedan 30 år. Hon har spetskompetens inom arbetsrätt, arbetsmiljö och ledarutveckling. Sedan 2015 är hon egenföretagare och hyr ut sig som interimchef och jobbar med ledutbildning och verksamhetsutveckling. Under 2019-2020 undervisar hon i Management i besöksnäringen på en YH-utbildning. Ingrid är senior rådgivare inom arbetsrätt och övriga HR-frågor.

Erika Werme

HR frågor, permittering, varsel, omorganisation

Erika Werme har arbetat med HR(/personalfrågor) i nästan 20 år. Erika har en lång och bred erfarenhet av personalfrågor inom såväl operativ som strategisk inriktning. Hon har arbetat på flertalet större internationella företag i rollen som HR Manager. Att få bidra till utveckling av medarbetare, arbetsprocesser och organisationer är något hon brinner för. 2012 tog hon steget från anställning till att starta eget företag och driver sedan 8 tillbaka HR Support i Östergötland AB. Där arbetar nu 4 medarbetare där affärsnära HR står i fokus. HR Support erbjuder interim- och konsultlösningar inom HR.

Eva Strömvall

Psykoterapeut KBT, stress-krishantering

Eva är egen företagare, hon arbetar till del på företagshälsa. Hon har arbetat många år som legitimerad psykoterapeut (KBT) och handledare inom privata- och vårdsektorn. Eva har två utbildningar på master-nivå med fördjupningar inom stress, kris och trauma där hon också har stor praktisk erfarenhet. Eva har under flera år arbetat i ledande ställning inom Regionen med krisstöd vid svåra händelser och katastrofer, för att hjälpa och stärka människors motståndskraft

Ulf Norin

Juridik, affärsfrågor, avtal, konkurs

Advokat Ulf Norin är delägare på Heilborns Advokatbyrå sedan 2008 och arbetar huvudsakligen med affärsjuridik, tvistelösning, likvidationer och konkurser. Inom affärsjuridiken består arbetet huvudsakligen av förhandling, upprättande och granskning av avtal, affärsrådgivning samt juridisk rådgivning. Gällande tvistelösning ger Ulf företag och näringsidkare rådgivning samt biträder vid förhandlingar och domstolsprocesser. Vidare förordnas han löpande av Bolagsverket som likvidator för allehanda bolag samt förordnas fortlöpande av Nyköpings tingsrätt som konkursförvaltare.

Elin Trygg

Handel, butiker

Elin är företagare inom handel sen 26 år tillbaka och är ordförande i Nyföretagarcentrum Eskilstuna. Har stor erfarenhet inom handel, internethandel och marknadsföring. Elin är rådgivare.

Sebastian Strid

Butiker, leverantörer, matkluster

Sebastian har mer än 25 års erfarenhet både nationellt och internationellt av ledande befattningar inom försäljning, förändringsarbete, organisation och personal. Han har under sin karriär arbetat som säljare, försäljningschef, affärschef samt VD och har bred kunskap från både stora och små företag.

Anna Wockelberg

Juridik, avtalsfrågor, fastighetsförvaltning

Anna Wockelberg är jurist med 25 år i branschen och hjälper till med avtalsfrågor och förhandlingsfrågor.

Anna driver egen byrå och arbetar i styrelsen för Företagarna Eskilstuna-Torshälla.

Mahfouz Hebrawi

Digitala möten, IT-funktion, affärsrådgivare

Mahfouz Habrawi är affärsrådgivare med inriktning mot utlandsfödda företagare. Han har god erfarenhet av personlig rådgivning då han jobbar med det på NyföretagarCenrum i Eskilstuna och Östra Sörmland är själv entrepenör. Han är van att hjälpa till med rådgivning på svenska där han översätter svåra ord och begrepp till arabiska och engelska.