Tips och idéer

Goda exempel

Det är just nu en svår tid för samtliga i besöksnäringen, men det finns sätt att ställa om på och fortsätta igenom det här! Här samlar vi inspiration och goda exempel på hur företag har agerat i denna svåra situation. Kanske kan ni agera på liknande sätt eller hitta inspiration till hur ni kan ställa om. Tillsammans är vi starka!

Skip

Appen skip underlättar för restauranger och minskar kontakten, kunden laddar själv ned appen och beställer efter man satt sig. Kunden betalar också i appen vilket minskar kontakten ytterligare. Lösningen är gratis för restauranger året ut och kan enkelt laddas ned och implementeras.

https://digital.di.se/artikel/de-vill-radda-besoksnaringen-under-coronakrisen

Edsbackabistro

Edsbacka bistro erbjuder middagskassar, välj mellan 2- och 3-rätter som du gör färdig och kan avnjuta hemma i lugn och ro. 

http://www.edsbackabistro.se/kommande-handelser/

Sigtunahöjden Hotell & Konferens

Sigtunahöjden har flera inspirerande lösningar, dels takeaway och dels möjlighet för personer att jobba i Sigtunahöjdens lokaler. De hyr ut arbetsplatser både per dag och vecka! 

https://destinationsigtuna.se/stottasigtuna/sigtunahojden-hotell-konferens/

Flera hotell agerar dagskontor

Elite Stadsthotellet i Eskilstuna, Choice hotels med flera erbjuder nu dagshyra på sina hotellrum, som tillfälligt kontor för alla som jobbar hemifrån. Under dagen får man komma ut från hemmet och jobba på ett hotellrum som självklart är välstädat.

https://www.facebook.com/elitestadshotelleteskilstuna/posts/3452071704807282

https://www.besoksliv.se/nyheter/sa-hittar-hotellen-nya-vagar-under-krisen-och-bidrar-till-samhallet/

Elite Hotels och Blocket Bostad

Elite Hotels och Blocket Bostad har ingått i ett nytt samarbete och vänder sig mot bostadssökande för att fylla hotellrummen och rädda personal. Hos Elite Hotels går det nu alltså att månadshyra ett rum i centrala lägen runt om i Sverige.

https://www.mynewsdesk.com/se/elite_hotels/pressreleases/elite-hotels-och-blocket-bostad-fyller-tomma-hotellrum-genom-nytt-kreativt-samarbete-2985142

Elite Hotels 

Elite Hotels sänker priset för de två enligt dem mest utsatta grupperna i krisen, personer över 70 år och vårdpersonal. Personer över 70 år får chansen att komma till ett rent, distanserat boende och miljöombyte. Vårdpersonalen får möjlighet att komma närmare arbetet, eller slipper riskera sina familjer. 

https://www.besoksliv.se/nyheter/sa-hittar-hotellen-nya-vagar-under-krisen-och-bidrar-till-samhallet/ 

White Guide 

White Guide har samlat flera tips till konsumenter hur de kan hjälpa sina favorit restauranger. Härifrån kan ni hämta inspiration för insatser ni kan haka på och tips att kommunicera i era egna kanaler. 

https://whiteguide.com/se/sv/news/2468-sa-har-stottar-du-din-lokala-favorit 

ESS Group

ESS Group som driver bland andra Ystad Saltsjöbad, Falkenbergs Strandbad och Steam Hotel kör just nu erbjudandet Dubbelt Upp! Vilket betyder att ESS dubblar värdet på varje presentkort. Köper man ett presentkort på 500kr dubblar ESS det så värdet totalt blir 1000kr. 

https://www.essgroup.se/dubbelt-upp/?utm_expid=.pTPCeU6ERGKhBGsdAneGyA.0&utm_referrer=

Elsas Kantin

Elsas Kantin i Strängnäs erbjuder nu Gårdagens som är färdigpackade frysta matlådor, bra då man kan köpa flera stycken och därmed göra färre besök. Bra mot miljön och innovativ i Corona tider. 

http://www.elsaskantin.se/2020/03/gardagens.html