Verktygslåda

Verktygslåda

Här har vi samlat checklistor och räknesnurror som hjälper dig i ansökningsprocessen för olika stöd. 

Vanliga frågor och svar hittar du här.

Räknesnurror

Behöver du hjälp med att förbereda din ansökan?

Tveka inte på att höra av dig till rådgivningen på nummer 0155-220 800 eller maila radgivning@stua.se

Omställningsstöd - totalt augusti 20 till februari 21

Räknesnurran hjälper dig räkna ut om du är berättigad stöd. Den är enbart ett hjälpmedel och inget som ska skickas in till någon myndighet. 

Räknesnurran augusti 20 – februari 21 

Omsättningsstöd för Enskilda näringsidkare

Räknesnurran hjälper dig räkna ut om du är berättigad stöd. Den är enbart ett hjälpmedel och inget som ska skickas in till någon myndighet. 

Räknesnurran mars 20 – juli 20 

Räknesnurran augusti 20 – februari 21

Checklistor

Checklista från Länsstyrelsen Södermanlands län

Många enskilda företagare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av den pågående pandemin. Sen november kan enskilda näringsidkare söka ett nytt statligt omsättningsstöd. Detta eftersom de som driver enskild firma inte har kunnat dra nytta av de åtgärder som tidigare införts under pandemin, såsom stöd vid korttidspermittering och omställningsstöd.

För att få fler att söka stödet har länsstyrelserna, som handlägger stödet, satt ihop en checklista med information om hur man söker stödet.

Läs mer om stödet på Länsstyrelsens webbplats: Omsättningsstöd till näringsidkare | Länsstyrelsen Södermanland (lansstyrelsen.se)

Checklistan 

Länkar

Tillväxtverket har samlat flera bra verktyg för dig som undrar om du har rätt till korttidspermittering och beskrivningar på hur du går till väga för att söka stödet. 

Till Tillväxtverket

Kulturrådet - Stöd till kulturen

På den här sidan publicerar Kulturrådet löpande information om krisstöd till kulturen och om hur ordinarie bidrag och annan verksamhet påverkas av coronakrisen.

Till Kulturrådet