Webbinarium

Webbinarium

Vi kommer erbjuda webbinarium i frågor som berör många. Våra föreläsare har alltid expertis och god erfarenhet i sitt ämne! Håll utkik på den här sidan, vi kommer löpande att uppdatera när vi planerar in webbinarium. Vi vet att hjälpen behövs snarast och därför planeras webbinarier löpande och med kort framförhållning.

Kommande webbinarium

Nytt förlängt omställningsstöd till företag för maj och juni-juli

Du som har ansökt om omställningsstöd för mars-april 2020 får ansöka om nytt förlängt omställningsstöd för maj och juni–juli 2020.

Den 15 oktober kommer det att vara möjligt att lämna in din ansökan till Skatteverket för de nya perioderna.

Våra rådgivare Irja Hökås, Sebastian Strid och Mahfouz Hebrawi har hjälpt många företagare med ansökningar sedan stödpaketen lanserades och har stor praktisk erfarenhet av dem. Under webbinariet kommer du få praktiska råd på hur du kan använda dig av verktyget när du gör din ansökan samt hur du fyller i uppgifterna i Skatteverkets hemsida. 

21 oktober klockan 14:00 

Irja Hökås och Sebastian Strid håller i webbinariet på svenska

23 oktober klockan 14:00

Irja Hökås och Mahfouz Hebrawi håller i webbinariet på arabiska

Tidigare webbinarium

Hur kan du förbereda dig inför den nya så kallade 50-regeln? – 13 oktober 

Gränsen på 50 deltagare kommer ligga fast som huvudregel men regeringen beslutat om undantag från 50-regeln. Det planerades också för en ytterligare förändring av större arrangemang, den så kallade 500-regeln, men detta kommer inte ske. 50-personers gränsen kommer ligga kvar.

Det ena avser serveringsställen, till exempel kaféer och restauranger som har levande musik. Där kan det bli möjligt att anordna konserter eller andra uppträdanden.
Nya regler för underhållning för grupper upp till 50 personer betyder dock att arrangören vidtar åtgärder för att publiken ska kunna hålla avstånd till varandra så att evenemangen kan genomföras på ett smittsäkert sätt.
Medverkar gör en av Mälardalens största konsertarrangörer Patrik Kolar som berättar hur han nu jobbar för att kunna ha konserter och evenemang.

Våra rådgivare Urban Wallin och Irja Hökås ger råd och tips för hur du som företagare kan förbereda dig för kommande ändringar.

Se igen:

Är det okej att arrangera möten och konferenser med fler än 50 personer? – 28 augusti

Det har under den senaste tiden varit många frågor vad som är tillåtet utifrån Folkhälsomyndighetens direktiv. Vårt webbinar kommer hjälpa dig inom mötes, konferens, event, konsertbranschen att navigera rätt i regelverket runt event, möten och sammankomster.

Dessutom kommer regeringen med nya riktlinjer med lättnader för allmänna förekomster från första oktober.

Irja Hökås och Urban Wallin hjälper dig reda ut vad som gäller och hur du som arrangör ska känna till och kunna om de regler som nu gäller för möten, konserter och konferenser. Med sig har de Sina Granath som arbetar med tillämpningen av ordningslagen i sin roll som jurist hos Polisen.

Se igen:

Omställningsstöd till krisdrabbade företag – 26 juni

Den 22 juni kl. 12.00 öppnade Skatteverket den nya tjänsten för att söka omställningsstöd. Sista dagen att söka är den 31 augusti 2020. 

I detta webbinar kommer Irja Hökås och Sebastian Strid praktiskt gå igenom hur du som företagare kan förbereda dig för att söka omställningsstödet, ett av regeringens stödpaket.

Våra rådgivare Irja Hökås och Sebastian Strid har haft tid att sätta sig in i förslaget och tagit fram en enkel beräkningsmodell, räknesnurran. Under webbinariet kommer du få praktiska råd på hur du kan använda dig av verktyget när du gör din ansökan samt hur du fyller i uppgifterna i Skatteverkets hemsida.  

Se igen:

Tips och råd inför att ta emot sommarens gäster – 24 juni

Reserestriktionerna inom Sverige har hävts och vi är nu fria att röra oss inom vårt avlånga land, men många restriktioner kvartstår. Så som att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om man är sjukt. 

Åtgärder krävs för att bibehålla eller förbättra fysisk distansering – det vill säga att människor håller avstånd och inte trängs samt undviker nya kontakter. Det handlar om information och kommunikation, riktlinjer och råd som särskilt berör sommaraktiviteter, och förstärka kontroller hur man sköter gällande regler och rekommendationer på exempelvis campingplatser, i gallerior och på restauranger.

Under detta webbinar hjälps Irja Hökås och Urban Wallin åts för att försöka ge råd till företag inom besöksnäringen. Vad ska jag tänka på? Vilket är mitt ansvar? Hur kan jag få hjälp om jag inte vet hur jag ska göra?

Se igen:

Avstämning av korttidsarbete till Tillväxtverket – 17 juni

Tre månader efter att din ansökan har godkänts ska du göra en avstämning. Avstämningen äger rum efter tredje stödmånaden, då har du två veckor på dig att göra avstämningen. Den första avstämningen kommer ske 16-30 juni. Tjänsten öppnar 16 juni och i avstämningen ska du sammanställa det faktiska utfallet för korttidsarbetet för stödperioden.

I detta webinar kommer vi guida dig igenom vad du behöver förbereda samt hur du praktiskt går tillväga. Erika Werme är HR specialist och leder vårt webbinarium.

Se igen:

Avstämning av korttidsarbete – 3 juni

Du som har skickat in en ansökan av korttidsarbete och fått beviljat stödet skall nu börja förbereda dig för nästa steg.

Tre månader efter att din ansökan har godkänts ska du göra en avstämning. Du har då två veckor på dig att göra den.

I avstämningen ska du sammanställa det faktiska utfallet för korttidsarbetet för stödperioden.Då kan du också ansöka om ytterligare stöd upp till 80% för månaderna maj, juni och juli.

Välkommen till webbinar som handlar om hur du fyller i din avstämning för korttidsarbete och vad du behöver tänka på.

Se igen:

We walk you through “omställningsstödet” step by step – May 27th

In this webinar Irja Hökås and Lotten Fowler will step by step walk you through how to apply for the support package, omställninggstöd that the government presented on the last of May. This support package will help business whom have had a severe lack of income due to corona virus. Our advisors have created an easy to use calculation model. In this webinar we will give you practical advice on what you need to prepare for the application and show you have to use our calculation model. 

Vi förklarar omställningsstödet på ENGELSKA – 27 maj

I detta webbinar kommer Irja Hökås och Lotten Fowler praktiskt gå igenom hur du som företagare kan förbereda dig för att söka omställningsstödet. Webbinariet sker på lätt svenska och engelska. Våra rådgivare har haft tid att sätta sig in i förslaget och tagit fram en enkel beräkningsmodell, räknesnurran. Under webbinariet kommer du få praktiska råd på hur du kan förbereda dig inför ansökan som är planerad att öppna 1 juli. Irja och Lotten går igenom vilket underlag du behöver och förklarar räknesnurran som skapats. 

Se igen:

Vi förklarar omställningsstöder på Arabiska – 25 maj

I detta webbinar kommer Irja Hökås och Mahfouz Hebrawi praktiskt gå igenom hur du som företagare kan förbereda dig för att söka omställningsstödet. Webbinariet sker på lätt svenska och arabiska. Våra rådgivare har haft tid att sätta sig in i förslaget och tagit fram en enkel beräkningsmodell, räknesnurran. Under webbinariet kommer du få praktiska råd på hur du kan förbereda dig inför ansökan som är planerad att öppna 1 juli. Irja och Mahfouz går igenom vilket underlag du behöver och förklarar räknesnurran som skapats.

Se igen:

Omställningsstödet – steg för steg – 15 maj

I detta webbinar kommer Irja Hökås och Sebastian strid praktiskt gå igenom hur du som företagare kan förbereda dig för att söka omställningsstödet, den senaste delen av regeringens stödpaket som presenterades förra veckan. Våra rådgivare har haft tid att sätta sig in i förslaget och tagit fram en enkel beräkningsmodell, räknesnurran. Under webbinariet kommer du få praktiska råd på hur du kan förbereda dig inför ansökan som är planerad att öppna 1 juli. Irja och Sebastian går igenom vilket underlag du behöver och förklarar räknesnurran som skapats. 

Se igen:

Ta hand om Dig och varandra – 7 maj, 10:00

Oro, stress och psykisk ohälsa märks bland företagare och medarbetare. Vi har en situation som inte varit förutspå bar och många upplever en stor ovisshet. Det leder till oro och stress. På detta webbinar berättar vi om hur du ska vara uppmärksam på kroppens signaler, hur du kan ta hand om dig och varandra, vilket stöd och hjälp du kan få. Webbinaret leds av Eva Strömvall som har arbetat många år som legitimerad psykoterapeut (KBT) och handledare inom privata- och vårdsektorn. Eva har två utbildningar på master-nivå med fördjupningar inom stress, kris och trauma där hon också har stor praktisk erfarenhet. Eva har under flera år arbetat i ledande ställning inom Regionen med krisstöd vid svåra händelser och katastrofer, för att hjälpa och stärka människors motståndskraft

Se igen:

Koppla dig till system för take away luncher till gymnasielever i Eskilstuna kommun!

Eskilstuna kommun har presenterat ett stöd för gymnasieelever och restauranger i kommunen. Du som restaurang kan koppla dig till systemet redan idag, och börja erbjuda luncher till gymnasieelever. Du i din tur får ersättning från kommunen. Vi förklarar hur det funkar att koppla sig till systemet.

Se igen:

Omställningsstöd till krisdrabbade företag! – 4 maj, kl 11:00

Nu har regeringen lagt fram ytterligare ett förslag som ska ge drabbade företag ett omsättningsstöd. Syftet är att stödet ska göra det möjligt för företag att överbrygga den akuta krisen och samtidigt underlätta för företag att ställa om och anpassa sin verksamhet. Välkommen till webbinar som handlar om detta stöd och hur du som företagare gör praktiskt för att söka stödet.

Se igen:

Stöd, hjälp och råd till små- och medelstora företagare! – 29 april, kl 15:00

STUA gör ett webbinar i samarbete med NyföretagarCentrum Sverige hjälper dig o förstå vad du som företagare kan få hjälp med! Vad betyder statens stödpaket för dig som företagare och hur kan du ta del av dessa.

Irja Hökås tillsammans med Lotten Fowler hjälper dig och förklarar och berättar för dig hur och vad du som företagare kan få hjälp med och vad du behöver veta nu i corona-krisen. Hur fungerar det med korttidspermitteringar? Möjlighet till hjälp från bank och ALMI?  Vad betyder uppskov med skatt och moms?

Vi förklarar detta på vår webbinarium!

Se igen:

Att hitta nya försäljningsvägar – 29 april, kl 14:00

I samarbete med NyföretagarCentrum Sverige genomför STUA ett webbinar om att gå från fysisk handel till digital.

Ett webbinar om att många nu behöver ställa om från fysisk handel till digital och/eller hitta helt nya försäljningsvägar. Det gäller att tänka om nu! Elin Trygg, ordförande i NyföretagarCentrum Eskilstuna,  har varit egenföretagare i över 25 och driver modebutiken Elin Maria i Eskilstuna. I detta webbinar ger Elin handfasta och praktiska råd om hur man kan tänka för att ställa om och nå nya kunder. Det kan vara ett sätt att överleva under lågkonjunktur och i kris.

Se igen:

Jag och mitt företag – 27 april, kl 14:00

I samarbete med NyföretagarCentrum Sverige genomför STUA ett webbinar om att vara egenföretagare i kristid:

Att vara företagare inom besöksnäring och handel innebär oftast att man själv i mångt och mycket verkligen blir ett med sitt företag. Företaget är som ens egen baby och stundtals är det svårt att skilja företaget från den person man är. Ofta 24 timmar per dygn 7 dagar i veckan. Vad händer då när företaget är i kris? Hur kan jag hantera att separera det personliga från det professionella när jag själv är en del av varumärket? Hur påverkas jag i en eventuell konkurs?

Elin Trygg har varit egen företagare i över 25 år och hennes namn är hennes varumärke, Elin Maria AB. I detta webbinar samtalar Elin med Ulrica Sjöberg. Ulrika har till helt nyligen, tillsammans med sin syster, drivit restaurangen Västra Porten i Eskilstuna, vilken de nu begärt i konkurs till följd av coronapandemin. Nu kommer systrarna istället att lägga all fokus på sitt andra företag, Sundbyholms Gästhamn.

Se igen:

Vi hjälper dig förstå vad du som företagare kan få hjälp med! ENGELSKA – 24 april, kl 15:00

I samarbete med NyföretagarCentrum Sverige.

Irja Hökås och Lotten Fowler är rådgivare och berättar för dig hur och vad du som företagare kan få hjälp med och vad du behöver veta nu i corona-krisen. Hur fungerar det med korttidspermitteringar? Möjlighet till hjälp från bank och ALMI?  Vad betyder uppskov med skatt och moms?

Vi förklarar detta på vår webbinarium! Vi gör det på lätt svenska och engelska!

Webinar on support packages provided by the government during the Corona crisis – April 24th at 3:00 pm

The webinar is presented in collaboration with NyföretagarCentrum Sverige.

Do you have a business? Do you have questions or concerns about support packages provided by the state during the Corona crisis.

Irja Hökås and Lotten Fowler are advisers and tell you how you as an entrepreneur can get help with and what you need to know now in the Corona crisis. How does it work with short-term permits? Possibility of assistance from bank and ALMI? What does deferral of tax and VAT mean?

We explain this at our webinar! We do it in easy Swedish and translate difficult words and sentences into English. 

Se igen: | Watch again:

Vi hjälper dig förstå vad du som företagare kan få hjälp med! ARABISKA – 22 april, kl 15:00 

I samarbete med NyföretagarCentrum Sverige kan vi presentera detta webbinarium på lätt svenska och arabiska!

Har du ett företag? Har du frågor eller funderingar om stödpaket som staten ger under Corona krisen.

Irja Hökås och Mahfouz Hebrawi är rådgivare och berättar för dig hur och vad du som företagare kan få hjälp med och vad du behöver veta nu i corona-krisen. Hur fungerar det med korttidspermitteringar? Möjlighet till hjälp från bank och ALMI?  Vad betyder uppskov med skatt och moms?

Vi förklarar detta på vår webbinarium! Vi gör det på lätt svenska och översätter svåra ord och meningar till arabiska.

Se igen:

Korttidspermittering steg för steg – 21 april, kl 10:00

Det är nu många företag som har använt stödet korttidsarbete och våra rådgivare har hjälpt till med hur man praktiskt går tillväga. Nu har regeringen förstärkt stödet under tre månader och detta stöd gäller från den 1 maj. I dagens webbinarium ger vi dig nya handfasta råd om hur du går tillväga, vilka blanketter du ska fylla i och vilken information du och personalen måste ha.

Detta och mycket mer kommer vår HR-rådgivare Erika Werme berätta om.

Se igen: | Watch again:

Hjälp att ansöka om stöd för korttidsarbete! – 8 april, kl 14:00

Från och med den 7 april kan du ansöka om stöd för korttidsarbete på Tillväxtverkets hemsida. Hur gör man? Har du förberett dig för korttidsarbete i ditt företag? Vi visar dig praktiskt hur du gör!

I dagens webbinarium ger vi dig handfasta råd om hur du går tillväga, vilka blanketter du ska fylla i och vilken information personalen måste ha. Detta och mycket mer kommer vår HR-rådgivare Erika Werme berätta om.

Se igen:

Krisstöd vid arbete under extrem press och stress – 8 april, kl 10:00

I samarbete med Handelskammaren Mälardalen. 

Du är inte ensam!

Många företagare går igenom en extremt svår press just nu. Corona pandemin är en fullständig katastrof för besöksnäringen. Hur ska du orka ta dig igenom denna kris och hur ska du kunna känna hopp för framtiden när detta är över? Vad händer med oss i en krissituation? Detta och lite till ska vi prata om på onsdagens webbinar.

Medverkar gör Eva Strömvall, psykoterapeut med KBT inriktning och Irja Hökås, rådgivare.

Se igen:

Hjälp att ansöka om stöd för korttidsarbete! – 8 april, kl 14:00

Från och med den 7 april kan du ansöka om stöd för korttidsarbete på Tillväxtverkets hemsida. Hur gör man? Har du förberett dig för korttidsarbete i ditt företag? Vi visar dig praktiskt hur du gör!

I dagens webbinarium ger vi dig handfasta råd om hur du går tillväga, vilka blanketter du ska fylla i och vilken information personalen måste ha. Detta och mycket mer kommer vår HR-rådgivare Erika Werme berätta om.

Här kan du hittar du Evas powerpoint i sin helhet.

Se igen:

Vi hjälper dig förstå vad du som företagare kan få hjälp med! – 6 april, kl 14:00

Irja Hökås och Lotten Fowler är rådgivare och berättar för dig hur och vad du som företagare kan få hjälp med och vad du behöver veta nu i corona-krisen. Hur fungerar det med korttidspermitteringar? Möjlighet till hjälp från bank och ALMI?  Vad betyder uppskov med skatt och moms?

Vi förklarar detta på vår webbinarium! Vi gör det på lätt svenska och engelska!

Webinar on support packages provided by the government during the Corona crisis – April 6th at 2:00 pm

Do you have a business? Do you have questions or concerns about support packages provided by the state during the Corona crisis.

Irja Hökås and Lotten Fowler are advisers and tell you how you as an entrepreneur can get help with and what you need to know now in the Corona crisis. How does it work with short-term permits? Possibility of assistance from bank and ALMI? What does deferral of tax and VAT mean?

We explain this at our webinar! We do it in easy Swedish and translate difficult words and sentences into English. 

Se igen: | Watch again:

Stöd, hjälp och råd till små- och medelstora företagare! – 6 april, kl 10:00

Vi tillsammans med Företagarna hjälper dig o förstå vad du som företagare kan få hjälp med!

Irja Hökås tillsammans med Anna Wockelberg hjälper dig och förklarar och berättar för dig hur och vad du som företagare kan få hjälp med och vad du behöver veta nu i corona-krisen. Hur fungerar det med korttidspermitteringar? Möjlighet till hjälp från bank och ALMI?  Vad betyder uppskov med skatt och moms?

Vi förklarar detta på vår webbinarium!

Webbinariet görs i samarbete med Företagarna

Se igen:

Vi hjälper dig förstå vad du som företagare kan få hjälp med! – 3 april, kl 14:00 

I samarbete med NyföretagarCentrum Östra Sörmland och Eskilstuna kan vi presentera detta webbinarium på lätt svenska och arabiska!

Har du ett företag? Har du frågor eller funderi

ngar om stödpaket som staten ger under Corona krisen.

Irja Hökås och Mahfouz Hebrawi är rådgivare och berättar för dig hur och vad du som företagare kan få hjälp med och vad du behöver veta nu i corona-krisen. Hur fungerar det med korttidspermitteringar? Möjlighet till hjälp från bank och ALMI?  Vad betyder uppskov med skatt och moms?

Vi förklarar detta på vår webbinarium! Vi gör det på lätt svenska och översätter svåra ord och meningar till arabiska.

Se igen: | Watch again:

Stöd och hjälp med finansiering – 3 april, kl 10:00

I samarbete med ALMI Stockholm-Sörmland, Sparbanken Rekarne och Sörmlands Sparbank.

Du som företagare kan få lån och rådgivning hos din företagsbank eller ALMI. På detta webbinarium kommer vi berätta och förklara vilka möjligheter som finns.

Medverkar gör kreditchef på Sörmlands Sparbank, samt Thomas Orrung för Almi Företagspartner Sörmland, Ann-Sofie Kaneberg-Jansson, kreditchef på Sörmlands Sparbank samt Henrik Buder, kreditchef på Rekarne Sparbank med.

Dom har den senaste informationen om vilka möjligheter till finansiering som nu finns och hur förutsättningarna och upplägget är kring denna.

Se igen:

Inställda evenemang och konferenser – 1 april, kl 10:00

I samarbete med Handelskammaren Mälardalen kan STUA presentera ett webbinar kring de frågor du som företagare och organisation har gällande de evenemang och konferenser som du måste ställa in eller att kunden avbokat. Våra jurister och affärsrådgivare informerar dig om vad som gäller med avbokningar, återbetalning till kunder och leverantörer. Frågorna är många. Kan jag fakturera min bokning av konferens? Är jag skyldig att betala min leverantör och personal då evenemanget eller konferenser är avbokad? Är detta Force majeure?

Se igen:

Regeringens förslag om anstånd med betalning av skatter – 27 mars, kl 14:00

Under webbinariet kommer du får lära dig mer om regeringens förslag om likviditetsförstärkning via skattekontot. Alltså mer pengar i företaget för att klara sig igenom krisen. Vad innebär det att få anstånd med skatteinbetalningar och hur kommer det att funka?

Se igen:

Regeringens förslag om anstånd med betalning av skatter – 27 mars, kl 14:00

Under webbinariet kommer du får lära dig mer om regeringens förslag om likviditetsförstärkning via skattekontot. Alltså mer pengar i företaget för att klara sig igenom krisen. Vad innebär det att få anstånd med skatteinbetalningar och hur kommer det att funka?

Se igen:

Personalfrågor i Coronakrisens spår – 27 mars, kl 10:00

Första webbinariet kommer handla om personalfrågor, du kommer få lära dig mer om korttidspermittering och varsel. Vad är skillnaden och vilket stöd är det du egentligen kan få? Vad måste du göra själv och i vilken tågordning? Vi kommer också informera om hur en facklig förhandling går till och vad man ska tänka på. 

Se igen: