Sörmlands företagslots – en väg in för dig som företagare

Elstöd till företag

Regeringen har föreslagit att Skatteverket ska hantera elstöd till företag och organisationer, exempelvis föreningar. Ansökan om elstöd kommer att göras via en e-tjänst som beräknas öppna den 30 maj 2023.

Företag och organisationer som har verksamhet i elområde 3 och 4 kommer att kunna ansöka om elstöd. Inget stöd betalas ut till företag eller organisationer som bara har eluttagspunkt i elområde 1 och 2. Skatteverket har fått i uppdrag att betala ut elstödet.

Vem kan ansöka om elstöd till företag och organisationer?

Näringsidkare och juridiska personer i elområde 3 och 4 kan ansöka om elstödet.

Hur ansöker jag om elstödet?

Du kommer att kunna ansöka om elstödet via en e-tjänst som du når från skatteverket.se. Enligt det förslag som finns kommer ansökningsperioden att vara 30 maj till och med 25 september 2023.

Hur stort är elstödet?

Hur stort elstödet blir bestäms av elförbrukningen under perioden 1 oktober 2021 till 30 september 2022. Ett företag eller en organisation kan maximalt få 20 miljoner kronor. Om företaget eller organisationen ingår i en koncern kan hela koncernen maximalt få 20 miljoner kronor.

Hur betalas elstödet ut?

Pengarna betalas ut via företagets eller organisationens skattekonto. Ambitionen är att de flesta ansökningar ska hanteras maskinellt och att pengarna kan betalas ut i nära anslutning till ansökan.

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Finansieras av