Kontakt: stua@stua.se | 0155-222770

En nominering till Stora Turismpriset, vad betyder det för företagaren?

Den 30 november genomfördes Besöksnäring på agendan. Dagen är ett tillfälle för möten där samhällets roll för att utveckla besöksnäringen lyfts. Temat för året var platsutveckling och det pratades om hur vi kan skapa attraktiva platser såväl för boende på orten som för att attrahera besökare, företagsetableringar och nya invånare. 

Dagen avslutades med utdelningen av stora turismpriset, vann gjorde Pater Noster från Västra Götaland. Stora Turismpriset delas ut till ett företag eller annan organisation som på ett nytänkande, innovativt och hållbart sätt bidragit till utveckling av besöksnäringen. Priset delades ut för 29:e året i rad av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, vars syfte är att främja utveckling av kunskap inom svensk turism. Totalt nomineras 21 kandidater, en från varje respektive län. Från Sörmland nominerades fantastiska och inspirerande Lindeborgs Eco retreat.

För att få en känsla för vad en nominering kan betyda för en företagare har Stua intervjuat Julia Lindeborg som tillsammans med sin man Carl Lindeborg är en av grundarna till platsen. Hon säger:
Vi är otroligt glada och tacksamma för nomineringen. Vi kom till vår plats, en gård på 74 hektar, för tio år sedan. Gården hade då sovit Törnrosasömn de senaste femtio åren. Det mesta var igenvuxet eller behövde renoveras. Vi hade en vision om att göra skillnad och bidra till en positiv framtid genom nytänkande idéer, hållbara principer och kunskapsspridande. Vi är stolta över att ha lyckats, och erbjuder idag en av Sveriges mest hållbara mötesplatser, boenden och gårdsrestaurang. En vistelse hos oss är till exempel direkt klimatpositiv genom vår biokolanläggning. 

Vad betyder nomineringen för er?
Nomineringen till Stora Turismpriset bekräftar att det vi gör sticker ut utöver det vanliga, och att högt och ambitiöst hållbarhetsarbete är vägen framåt för alla som driver destinationer. 

Hur tänker ni nu framåt, vad är på gång under 2023?
I det nya året ser vi fram emot att ta nästa steg i verksamheten. Det blir två nya boenden i form av kojor byggda i massivt trä isolerade med svensk ull. Vi introducerar även en helt ny diplomkurs i hållbar snittblomsodling, genom Blomsterodlarna i Sverige. I sommar ordnar vi med den traditionsenliga liekursen för åttonde året i rad. Även flera olika yoga retreater med några av Sveriges främsta lärare. Dessutom så fortsätter vi med våra populära vegetariska gourmethelger med en säsongsbetonad avsmakningsmeny i mer än sex rätter tillagad på råvaror från gården. 

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin