Kontakt: stua@stua.se | 0155-222770

Marknadsdag Tyskland

19 mars 2024 - 21 mars 2024 kl. 09:00 - 15:00

Vi är glada att bjuda in dig till en exklusiv kunskapsdag i samarbete med NordicMarketing, experter på den tyska marknaden. Tillsammans kommer vi att dyka djupt in i den tyska besökarmarknaden för att ge  er besöksnäringsaktörer en unik och fördjupad förståelse.

Vi kommer bland annat att få veta mer om:

Tyska marknaden

  • Marknads- och produkttrender i Tyskland: Utforska de senaste trenderna och identifiera vilka produkter som har högst intresse på den tyska marknaden.

  • Kundernas behov och konsumenternas beteende: Få insikter om tyska kunders behov och hur deras beteende påverkar besöksnäringen.

  • Sörmland och Tyskarnas Sverigebild: Analysera hur Sörmland uppfattas av tyska besökare och hur vi kan forma en mer attraktiv Sverigebild.

Försäljning och marknadsföring

  • Introduktion till internationell försäljning: B2B och B2C: Förstå de grundläggande skillnaderna mellan försäljning till företag och konsumenter inom den internationella kontexten.

  • Researrangörernas betydelse på den tyskspråkiga marknaden: Lär dig hur samarbeten med researrangörer kan påverka din synlighet på den tyska marknaden.

  • Distributionskanaler i Tyskland: Få strategisk insikt i hur och var tyskarna söker information och vilka digitala kanaler som är mest effektiva för marknadsföring.

Produkt och paketering

  • Marknadsorienterad produktutbud: Diskutera vilka strategier som fungerar bäst för försäljning via researrangörer och direkt till privatpersoner.

  • Produktstandarder, prissättning och betallösningar: Ta del av riktlinjer för att anpassa produktstandarder och prissättning för att passa den tyska marknaden. Utforska lämpliga betallösningar för tyska kunder.

 

Då den tyska marknaden är så viktig för Sörmland kommer kunskapsdagen genomföras under 2st tillfällen. Ett tillfälle i Nyköping och ett tillfälle i Eskilstuna, detta för att ge så många som möjligt chansen att komma. 

 

 

19 mars i Nyköping, 9-15 Anmäl dig här

 

21 mars i Eskilstuna, 9-15 Anmäl dig här


Insatsen görs i samverkan genom projekten Delade data för smartare platsutveckling i Östra Mellansverige och Regional Exportsamverkan i Sörmland.

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin