Nya råd och restriktioner

6 november 2020 kl. 14:00 - 15:00

Under torsdagens presskonferens presenterade Region Sörmland nya lokala råd. Av den anledningen kommer innehållet i morgondagens 6/11 webbinar att anpassas till de nya råden. Det är nu mycket viktigt att vi ställer om och följer de råd som presenterats för att bromsa smittspridningen.

De nya råden innebär en ny svår period för samtliga verksamheter som är beroende av gäster och kunder. Situationen är extrem för många men vi finns här för att hjälpa till, vi förstår er frustration. Under webbinariet går våra rådgivare Urban Wallin och Irja Hökås igenom de nya råden och vad de innebär och kommer med handfasta råd och möjliga handlingsvägar. Urban och Irja går också igenom vilken hjälp och stöd du kan få om du behöver det kring dessa frågor.

 

Det här innebär råden:

  • Var och en bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek,
  • Var och en bör avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Var och en bör, om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.
  • Verksamheter och arbetsgivare bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden ovan. Arbetsgivares åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån, och att skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten. Övriga verksamheter kan minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna, och erbjuda digitala alternativ.

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin