Turismindustrins dag 2023 – 18 oktober

18 oktober 2023 kl. 08:15 - 16:00

Plats: Munktellmuseet, Eskilstuna

Dagen vänder sig både till verksamma i turismindustrin, näringsliv och ideella verksamheter, kommuner och regioner. 

Den 18 oktober är det dags att återigen samlas för en omvärldsdag för turismindustrins alla branscher. Under dagen spanar vi tillsammans både när och fjärran. Det blir en inspirerande dag med tema platsutveckling och attraktionskraft. Vi får veta mer om tematiserade resebeteenden och trender och hur vi gemensamt kan möta dessa.

Under eftermiddagen bjuds du som företagare och aktör i turismindustrin in till ett matchmakingevent/speed dating med olika researrangörer, bl a bussbolag, för att skapa nya affärer och paketeringar. 

Anmälan via: https://forms.office.com/e/DuSj4F3LVq 

Frukostfika serveras från kl 08:15 – programmet drar igång kl 09:00 pågår till ca 16.00. 

Programmet uppdateras löpande.

9.00-12.00 Förmiddagsprogram med inspiration och trender

Fotograf: Kristin Lagerqvist

Magnus Thomson, komiker i humorgruppen Varanteatern och destinationsutvecklare i Varberg modererar och föreläser!

Magnus är komiker i humorgruppen Varanteatern. Han är även destinationsutvecklare i Varberg och föreläser om platsutveckling. Genom tydliga case med platsutveckling i fokus, inspirerar Magnus Thomson om kraften och möjligheterna i mötet mellan otyglad kreativitet och offentliga strukturer och de möjligheter som uppstår när föreningsliv, näringsliv, invånare och andra aktörer involveras i en flerpartsutveckling av platsen. Magnus har även med sig sitt alter ego Morris Isfeldt på scen, en gång Skandinaviens trendigaste stilguru, numera bedagad livscoach på Österlen, mellan jobb. 

Jannicke Serneberg är museichef på Munktellmuseet och delar med sig av museets resa fram till idag. 

Jannicke berättar om museets betydelse för Eskilstuna, dess samverkan med Volvo och hur arbetar de tillsammans för platsen.  

Sörmlands nominering för Stora Turismpriset 2023 presenteras. 

Stora Turismpriset delas ut till ett företag eller annan organisation som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utveckling av besöksnäringen.

Martin och Nina från Idéfarmen berättar om balansen som kulturaktör mellan företagandet och föreningsverksamhet.

Idéfarmen är en eventbyrå med egna rymliga lokaler mitt i Sörmland. Martin och Nina har över 20 års erfarenhet från företagsevent, festivaler och kreativa möten. Här kan du arrangera och delta i möten och konferenser, bröllop och fester, samt kursprogram. Idéfarmen berättar mer om balansen som kulturaktör mellan företagandet och föreningsverksamhet.

13.00-16.00 ca Eftermiddagsprogram med matchmaking med researrangörer och bussbolag

Efter lunchen bjuds du som företagare och aktör i turismindustrin in till ett matchmakingevent med ”speed dating”, där du får möjlighet att träffa företag som arrangerar och paketerar resor.  

Anmälan till matchmaking stänger 25 september, dvs tidigare än till förmiddagsprogrammet för att du som deltar ska kunna välja vilka du vill boka ett möte med under dagen. Det kommer att vara ett maxantal. 

Anmälan via: https://forms.office.com/e/DuSj4F3LVq 

Eventet är kostnadsfritt, en no show-avgift faktureras vid avanmälan senare än 24 timmar före eventet, men du får gärna överlåta din plats till någon annan.

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin