Kontakt: stua@stua.se | 0155-222770

Färsk fralla morgontidningen

Älskar du surdegsbröd men har långt till bageriet? Beställ lördagsfrallan via lokaltidningen. 

Vem har sagt att ett tidningsbud bara ska köra tidningar? I Eskilstuna och Strängnäs med omnejd kan både prenumeranter och andra beställa Printz nybakade frukostbröd via Eskilstuna-Kurirens webbshop.

– Det har tagits emot jättebra, i synnerhet under pandemin men vi tror på en efterfrågan även framöver. Det är en trevlig service. I synnerhet för de som bor på landet och har långt till närmaste bageri, säger Viktoria Eriksson på Printz bageri.

Tack vare ett samarbete som Sörmlands Media tog initiativ till kan de flesta som bor där Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning delas ut få Printz bröd direkt hem till dörren på lördagar. Utbudet består av olika boxar med såväl bröd som småfrallor och bullar.

Brödboxarna som går under namnet ”Min frukost” lanserades 2020 och har inneburit att Printz nått ut till helt nya kunder.

– Det har varit jättefint att se alla meddelanden som människor har skickat till varandra när de inte har kunnat träffas. Vi har läst hälsningar som gjort oss tårögda.

För att få ett färskt lördagsbröd på dörrhandtaget gäller det dock att boka några dagar i förväg.

– Att göra ett surdegsbröd tar 48 timmar så vi behöver lite framförhållning för att kunna baka tillräckligt. Men jag tror att det här är ett nytt och innovativt sätt att leverera bröd som många uppskattar.

Som företagare tycker också Viktoria Eriksson att det är intressant att testa nya vägar.

– Det är ju så roligt att samarbeta med andra, vi är glada att Sörmlands Media kontaktade oss! Vårt arbete med brödpaketen har nästan blivit som en extra liten butik.

Brödleverans med tidningsbud

Bröd via tidningsbud levereras också i östra Sörmland. I Södermanlands Nyheters spridningsområde ligger Hellmanska gårdens bröd i boxarna. Bokas på sn.se

Sörmlands Media levererar även andra matprodukter via tidningsbuden, exempelvis från Hardö Kultur och Wäsby Viltdelikatesser.

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin