Grattis Adam Thulin Sveriges Mästerkock 2022

Text: Marko Määttä  |  Foto: Frida Wismar 

Sörmland, och inte minst Katrineholm har en förmåga att fostra mästerkockar. Katrineholmssonen Tommy Myllymäki har som professionell kock rönt stora framgångar i såväl Kock-VM Bocuse d’Or som med flera framgångsrika restauranger. Bland dessa märks Julita Wärdshus och nya krogen Aira som utsetts till Årets affärskrog av Dagens industri.  

I våras kom även framgångarna för amatörkocken Adam Thulin från Katrineholm. Adam, som endast är 21 år, vann finalen i TV4:s oerhört populära matprogram Sveriges Mästerkock där amatörkockar tävlar i en löpande utslagning. Efter den dramatiska och jämna finalen mot Jimmy Guo stod Adam som vinnare och fick därmed äran att producera en egen kokbok via Bonnier Fakta. Han vann dessutom TV-publikens och juryns hjärtan med ett lugn och ett genom programserien växande självförtroende.  

Tidigare har även Sörmlandsbördige Gabriel Jonsson vunnit Sveriges Mästerkock 2019. Adam har efter segern i samma program gästspelat i Gabriels Youtube-kanal ”Ett-gott-land”. 

Nu väntar inte bara kändisskap för Adam utan även ett jobb i Stockholm inom restaurangbranschen, dit han flyttar för en, som vi tror och hoppas på, framgångsrik karriär inom kockyrket.  

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin