Hållbar mötesindustri i Västmanland och Sörmland är ett utvecklingsprojekt som drivs i samverkan mellan Stua och Västmanland turism. Projektet har pågått i cirka 1,5 år och har 34 deltagande företag från Sörmland och Västmanland. Hittills har 15 sörmländska besöksnäringsföretag helt kostnadsfritt genomgått Swedish Welcome, som är en unik nationell metod i utveckling av hållbara gästupplevelser.
Under hösten 2021 fokuserade projektet på att arbeta i en think tank-process, med syftet att utveckla en verktygslåda för affärsutveckling riktad mot mötesindustrin. Arbetet processleddes av Kairos Future som genom workshops i olika konstellationer och ämnen, omvärldsbevakning och mycket mer har tagit fram metoder för innovation och affärsutveckling inom våra regioner. Insikterna och hållbarhetsaspekterna involveras även i rådgivningar och workshops med mera. Nyfiken på att veta mer? Här kan du ladda ner verktygslådan
Projektet har förutom att arbeta fram verktygslådan hittills även erbjudit projektdeltagarna följande insatser:
- Tre workshops på ämnena: 1, Verktygslåda för affärsutveckling. 2, Produktutveckling och paketering. 3, Från mötesbokare till upplevelseskapare.
- Swedish Welcome, hittills har 15 verksamheter från Sörmland genomgått processen.
- Indexering utifrån Stuas digitala mognads- och utvecklingsindex.
- Individuell rådgivning inom digital utveckling med fokus på digital synlighet, paketerade erbjudanden och försäljning med mera.
- Matchmakingevent med fokus på att skapa nya samarbeten och produkter
Våren 2023 fortsätter projektet att arbeta fokuserat för en hållbar mötesindustri med bland annat fortsatt individuell företagsrådivning, besök och rådgivning utifrån Swedish Welcome´s metod samt fyra utvecklande workshops.
Är du också intresserad av att delta?
Varmt välkommen att kontakta projektledare Sandra Wisén, sandra@stua.se
Hållbar mötesindustri i Västmanland och Sörmland vänder sig till företag och föreningar inom eller med koppling till mötesindustrin i Sörmland och Västmanland. Projektet finansieras med medel från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Västmanland och Region Sörmland och pågår till och med 2023-10-31.