Hållbar produktutveckling inom besöksnäringen

En av de mest kända definitionerna av hållbar utveckling gjordes av Brundtland-kommissionen i slutet av 80-talet: ” En hållbar utveckling är en utveckling som tillgodoser våra behov i dag utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina”. 

Vi vet sedan ett tag tillbaka att besöksnäringen är en växande näring som har stor potential att utvecklas. Den internationella turismen ökar för varje år och människor tenderar att investera mer och mer i upplevelser, både på hemmaplan men också på semestern.   

Alla besöksnäringsföretag behöver agera ansvarsfullt för att på lång sikt skapa en hållbar näring som lämnar positiva avtryck efter sig från generation till generation.  

Som företag behöver du fundera över om din verksamhet och tjänst tar ansvar för den miljömässiga, sociala och ekonomiska påverkan den gör. Fråga dig själv om ditt företag tar hänsyn till dagens turisters behov samtidigt som den tar hänsyn till samhällets behov. Beskyddar ditt företag samhällets resurser samtidigt som den ökar möjligheterna för framtiden 

Det kan ibland vara svårt att veta vad man ska tänka på när man utvecklar sitt företag eller produkt för att göra det så hållbart som möjligt. För att hjälpa dig en bit på traven har vi på STUA skapat en produktutvecklingsserie där du får hjälp till att skapa hållbara produkter för dina besökare som tar ansvar för ekonomi, samhälle och miljö.  

Vill du ta del av produktutvecklingsserien? Registrera dig på lärplattformen och Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin