Slott drar till sig blickar. Det vi gör skapar minnen.

Sörmland ska ta en unik position som Sveriges Slottsdestination, genom att utveckla det vi redan har och som är unikt.

Våra slott, gods och gårdar är en unik anledning att besöka oss.
Vad man som besökare sedan väljer att spendera pengar på när man väl är här kan vara 1000-tals olika saker.
Vi anpassar vår kommunikation och följer vad som händer i omvärlden.

Det gästerna kommer bära med sig är alla upplevelser vi skapar runt slotten. Slotten är inte slutmålet med resan – de är en magnifik bonus.

Slotten är helt enkelt vår intresseväckare, det som gör potentiella gäster nyfikna. När de sedan tittar närmare på vår destination dyker lockande gårdsbutiker, vandringsleder och restauranger upp.

För att stärka Sveriges Slottsdestination jobbar vi med fyra profilerande teman. De syftar till att skapa minnesvärda upplevelser som besökarna bär med sig. Läs mer om Profilerade teman nedan.

Profilerande teman

Kultur & Historia

Kultur & Historia

På slottsdestinationen finns mycket för den kultur- och historieintresserade. Slotten berättar om Sverige under stormaktstiden, militärhistoria, kungliga fester och mycket mer.
För en utländsk besökare är också våra svenska högtider –
lucia, jul och midsommar – exotiska upplevelser.
Läs mer

Friluftsliv & Rekreation

Friluftsliv & Rekreation

Storslagen natur med skärgården, ett tusental insjöar och vattendrag tillsammans med vandrings- och cykelleder ger fantastiska möjligheter till att ägna sig åt friluftsaktiviteter.
Här kan besökarna paddla, fiska, bada, vandra och cykla.
Läs mer

Matupplevelser

Matupplevelser

Idag är matupplevelser en viktig reseanledning för många människor. Sveriges Slottsdestination har mycket att erbjuda i form av fantastiska viltprodukter och lokala specialiteter.
Läs mer

Jakt & Vilt

Jakt & Vilt

Sveriges Slottsdestination erbjuder jakt och fiske i många olika former.
För den som inte jagar finns också möjligheter att uppleva naturen och det vilda djurlivet. Alltifrån att spana på kronhjortar i gryningen till att uppleva en sälsafari i skärgården.
Läs mer

Nyheter

Aktuellt

Regeringens nya besöksnäringsstrategi

Förmiddagen den 18 oktober 2021 presenterade näringsministern och Regeringskansliet regeringens nya besöksnäringsstrategi och Stua följde pressträffen digitalt. Strategin sträcker sig över de kommande 10 åren

Läs mer »