Lida Gård – Årets företagare i Flen 2020

Lida Gård ses som en liten pärla i Flens kommun, mitt i Sörmlands hjärta. Gården,
som tillhör Stenhammars Godsförvaltning, är ett populärt besöksmål som lockar många med
sitt breda utbud av god mat, shopping och naturnära upplevelser.

Lida Gård – Årets företagare i Flen 2020

Verksamheten har växt under många år och började med att ägarna Kerstin Olsson och Hanna Larsson, som också är mor och dotter, startade butiken Kvalitét Häst & Hund 1997. År 2000 flyttade de in butiken till centrala Flen och utökade med dam- och herrmode. 2015 slog de upp portarna till Lida Gård och därmed slog drömmen in om att skapa en levande plats på landet med både mat och upplevelser.

 

På Lida finns förutom den stora butiken med mode, allt för hästen, hunden och friluftslivet, också en välbesökt restaurang och ett café som har öppet nästan alla dagar på året. Här serveras lokala råvaror – allt hemlagat och hembakat, och med fullständiga rättigheter.

 

I cafét bakas allt från grunden med mjöl från grannen Warbro kvarn och i restaurangen bjuds det rustik mat som vid soligt väder med fördel avnjuts från den stora verandan.

  

Närheten till naturen gör att det finns flera möjligheter för både stora och små att utforska omgivningarna på olika sätt. Vandra Sörmlandsleden, cykla på Näckrosleden, rid på Ridled Sörmland eller gå på Lidas egen Naturstig där du får lära dig mer om djur och natur. Du kan också passa på att promenera till Stenhammars slott och få en fläkt av historiens vingslag.

  

Det är ingen tvekan om att hårt arbete ligger bakom satsningen och i år fick Hanna och Birgitta ett kvitto på stadens uppskattning med utmärkelsen ”Årets företagare i Flen 2020”. Årets företagare utses av Företagarna KFV, Sörmlands Sparbank, Handelsbanken och Flens kommun.

 

Grattis säger vi på Stolt Mat i Sörmland!

För mer info och öppettider:

www.lidagardflen.se

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin