Locale är Michaels egoprojekt

Öppet endast gång i månaden varje gång med en ny fyrarättersmeny. Oftast fullbokat. Locale i Sparreholm visar vägen till en annorlunda måltidsupplevelse.  

Text och foto: Emil Berglund

Vad gör man för att hålla passionen vid liv efter trettio år i restaurangbranschen, när man redan har lagat mat i några av Europas stora matländer, Italien och Frankrike, jobbat på kryssningsfartyg och etablerat en hamburgerkedja i Stockhom? Man gör som stjärnhovsbaserade kocken Michael Karlsson – startar restaurang i Sparreholm. 

Jag ville ha ett eget ställe där jag kan jobba med de roligaste aspekterna av matlagning. Därför har jag bara öppet någon gång i månaden och till varje tillfälle komponerar jag en unik fyrarättersmeny med lokala råvaror så långt det går. Jag kan ta ut svängarna och bara göra den mat som jag själv blir glad av att laga, det är verkligen mitt eget lilla egoprojekt, berättar Michael. 

Konceptet med fasta menyer har gått hem. Sedan smygöppningen våren 2020 har den lilla lokalen varit i princip fullsatt varje gång det varit öppet. 

– Många av gästerna är stammisar som har upptäckt att det är skönt att slippa välja från en à la carte-meny. De som vill kan också få ett välkomponerat dryckespaket till. De verkar lita på att det är en bra helhet.  

Läs mer på 

@sundnergarden

Mer info hittar du på: 

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin