Lokalborna tipsar

Vem har bättre koll på vad som finns än de lokala invånarna?
Inte många, därför har vi frågat några lokalbor vilket deras bästa mattips är!

Jag vill tipsa om:

Kölsvinet har haft en väldigt god och unik pizza – ”Räkan” – som lagom till i år bytts ut mot ”Laxen” fast med samma upplägg som tidigare. Dessutom ligger restaurangen i en fin miljö där det är trevligt att kolla på människor och båtar.

Christopher Horn, Nyköping
Foto: Johanna Haugness
Karolina Kulin, Eskilstuna
Foto: Emil Berglund

Jag vill tipsa om:

I Lilla Nyby utanför Eskilstuna ligger kaféet med en mysig lummig trädgård och gott hembakat fika. Barnen gillar deras egen saft som är gjord av hallonen som växer i en berså runt knuten. Kakorna bakas efter vad som är moget för stunden – vinbär, krusbär och äpplen. Det finns också kaniner, höns, katter och en hund. Utbudet är lagom stort och känns personligt.

Jag vill tipsa om:

Vi kommer ofta hit med familjen och fikar för den fina miljön. Favoriten är nog svartvinbärspajen. Det är rofyllt och gott om plats att sitta i trädgården. Ibland tittar vi vad som finns i gårdsbutiken.

En precis lagom utflykt.

Jag vill tipsa om:

Ett måste om du är ute efter god hantverksöl och mat från rök och grill. Här kan man också boosta sina ölkunskaper med en guidad tur. Själv gillar jag deras God lager och grillbrickan där man väljer och mixar sina favoriter – det ger grillsmaker utöver det vanliga.

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin