Kontakt: stua@stua.se | 0155-222770

Stolt mat i Sörmland bjuder in till Matchmaking mellan offentliga kök och småskaliga odlare

Stolt mat i Sörmland bjuder småskaliga odlare och tjänstepersoner verksamma inom offentliga kök till en matchmakingaktivitet den 28 november på Campus Nyköping. Aktiviteten passar den som är intresserad av att komma i kontakt med potentiella kunder (offentliga kök) eller lokala livsmedelsproducenter som erbjuder närodlade grönsaker, kryddväxter, frukt eller bär. Syftet är att skapa förutsättningar för framtida samarbeten mellan de offentliga köken och lokala livsmedelsproducenter.

 

Aktiviteten ordnas som en ”speeddating”, dvs att varje kommun och aktör har korta 10-15 minuters möten med syfte att prata om utbud, efterfrågan, krav, distribution, leverans mm. Mer information och anmälan finns här för dig som jobbar inom offentliga kök  och här för dig som är aktör och småskalig odlare.

 

Stolt mat i Sörmland genomför denna aktivitet i samarbete med Campus Nyköping och studenter från utbildningen “Trädgårdsmästare – odling, innovation och företagande.”
Inspiratörer under dagen är:

Trosa kommun som berättar om hur de valt att jobba med mindre leverantörer
Mylla Farm, en småskalig odlare som säljer andelar till en sörmländsk kommun
Sörmlands Matkluster som berättar om det nya projektet ”Lokal mat i offentliga kök”

Inbjudan riktas i första hand till aktörer och personer som får information om Stolt mat i Sörmlands Trädgårdsodlingsstråk och stråket för offentlig måltid.

 

 

 

Plats: Campus Nyköping
Datum och tid: 28 november kl. 14-16.30

 

För frågor eller funderingar kontakta monica@stua.se
Väl mött!

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin