Nyhet! Ambassadör Sveriges slottsdestination

Bli ambassadör för Sörmland – Sveriges Slottsdestination 🏰
 
Utbildningen passar dig som företag i besöksnäringen. Anpassad för att göra dig till ambassadör och visa för dina kunder att hjärtat klappar för Sörmland.
 
Passa på! Fem första företagen att genomföra utbildningen får en passande gåva.

I utbildningen får du som företag i besöksnäringen i Sörmland:

  • Verktyg och inspiration för att både lära dig mer om Sveriges slottsdestination och den sörmländska historien.
  • Handfasta tips och idéer hur du kan använda ambassadörsskapet för att utveckla din verksamhet genom exempelvis Storytelling. 

Stua påbörjade under 2020 ett arbete som ska stärka Sörmlands position som Sveriges slottsdestination genom ambassadörskap.


Genom att locka lokalbefolkning och besökare att komma till och upptäcka slotten blir Sörmland en tydlig destination. 

Dagens moderna slottsupplevelser utgår från vår historia men anpassas för att vara relevanta för dagens gäster och för kommande generationer. 

Ambassadörer som vill berätta, engagera och dela med sig av sina upplevelser är viktigt för destinationen. Med hjälp av slottssafari.se fick sörmlänningar och besökare veta vilket slott som var deras favoritslott.

Det gästerna kommer bära med sig är alla upplevelser vi skapar runt slotten. Slotten är inte slutmålet med resan – de är en magnifik bonus.  

Slotten är helt enkelt vår intresseväckare, det som gör potentiella gäster nyfikna. När de sedan tittar närmare på vår destination dyker lockande gårdsbutiker, vandringsleder och restauranger upp 

För att ta arbetet med Sveriges Slottsdestination vidare vill vi involvera besöksnäringen i Sörmland, genom att jobba med ambassadörsskap. En digital ambassadörsutbildning med några enkla riktlinjer hur vi gemensamt arbetar för att skapa storyn om och etablera Sveriges slottsdestination har tagits fram. I utbildningen får du som företag i besöksnäringen i Sörmland, verktyg och inspiration för att både lära dig mer om Sveriges slottsdestination och den sörmländska historien men också handfasta tips och idéer hur du kan använda ambassadörsskapet för att utveckla din verksamhet genom exempelvis Storytelling. 

 

När företag i besöksnäringen har genomgått kursen kommer de inte bara bära med sig den viktiga titeln som ambassadör. De kommer även ha med sig mer kunskap, fakta och nya infallsvinklar. Men även vägar till andra verksamheter och ambassadörer, samt en möjlighet till ett stort kontaktnätverk där alla delar samma utmaningar, frågor och ambitioner 

Åsa Malmqvist
processledare för Destinationsutveckling Sörmland säger 

Genom att ta tillvara de förutsättningar och särdrag som Sörmland har, som är unika och föra det vidare via
e-learning för besöksnäringens aktörer hoppas vi att fler kan ta del av utbildningen.

Som ambassadör för Sveriges Slottsdestination blir företagen en del av ett större sammanhang. Tillsammans med andra ambassadörer kommer de kunna utveckla sin verksamhet och locka fler besökare till Sörmland – och självklart också få fler att stanna här. 

Vill du veta mer om arbetet ta kontakt med Stua på stua@stua.se eller 0155-22 27 70

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin