Nyhetsbrev december 2020

Nyheter från Destinationsutveckling Sörmland

DECEMBER 2020

Besöksnäringsbarometer Sörmland

Resande-1

2020 har varit ett tufft år för många verksamheter. Behovet av att ställa om och anpassa verksamheten efter nya förutsättningar på grund av Corona har varit påtaglig.

Vi hoppas du som verksam i Sörmland har möjlighet att svara på några frågor för att lyfta besöksnäringens betydelse samt behov och förväntningar på kommande år. Undersökningen genomförs anonymt. Vi behöver ditt svar senast den 14 januari 2021.

Har du frågor gällande besöksnäringsbarometern är du välkommen att kontakt oss på Stua via mejl stua@stua.se eller telefon 0155-22 27 70.

Naturturismtrender 2020

Ett förnyat intresse för naturen lockar resenärer utomhus – Hur påverkar naturtrenderna besöksnäringen? Visit Sweden har tagit fram en trendrapport.

Här hittar du rapporten.

Utveckling för kulturella näringar

Verksamheter inom kreativa och kulturella näringar ska få ökad kunskap hur deras kunder agerar digitalt och hur de som företag kan dra nytta av digitala möjligheter för snabbare utveckling och omställning.

Samarbetet ska också bidra till att de som arbetar i olika främjarorganisationer både lokalt och regionalt stärks. 

Vill du veta mer om projektet kontakta Henrik Steberg henrik@stua.se 0155-22 27 72. 

Läs mer om projektet här.

Digitala utvecklingsinsatser

Stua erbjuder sen juni 2020 företag och medarbetare i besöksnäringen i Sörmland, att kostnadsfritt delta i utbildningsinsatser både digitalt och fysiskt, genom e-kurser, workshops och livesändningar med interaktion i olika ämnen.

De är olika sett till utformningen för ledare i besöksnäringen och medarbetarna, samt byggs i flera steg, och ska stärka besöksnäringen i Sörmland att bli mer konkurrenskraftig. 

Vill du veta mer om projektet? Kontakta Karin, karin@stua.se 0155-22 27 75.

Läs mer om projektet här.

Regionalt ambassadörsarbete

Stua påbörjade tidigare i år arbetet som ska stärka Sörmlands position som Sveriges slottsdestination genom ambassadörskap. Vi är alla, nu mer än någonsin ambassadörer för Sörmland. Genom att locka lokalbefolkning och besökare att komma till och upptäcka slotten blir Sörmland en tydlig destination. De som besöker Sörmland, upplever även allt annat, från små caféer till hotell och restauranger. Besök slottssafari.se för att se vilket ditt favorit slott är.

I arbetet med att bli Sveriges slottsdestination har enkla riktlinjer i hur destinationen gemensamt arbetar för att skapa storyn om och etablera Sveriges slottsdestination tagits fram. Att ta tillvara de förutsättningar och särdrag som platsen har, som är unika och föra det vidare via e-learning för besöksnäringens aktörer.

Lansering av utbildningen sker i slutet av januari. 

Vill du veta mer om arbetet ta kontakt med Åsa Malmqvist, asa@stua.se 0155-22 27 71. 

Jonas Ingre från You are here berättar om arbetet med den regionala ambassadörsutbildningen här

Stödinsatsen för besöksnäringen
fortsätter

Du som behöver rådgivning och stöd i din verksamhet kan höra av dig till oss på Stua för att bli kontaktad av en rådgivare. All rådgivning sker under sekretess.

Du kan även få hjälp att sprida dina erbjudanden via Visit Sörmlands och Stolt mat i Sörmlands digitala kanaler. 

Mat-dryck-6

Tipsa om ett evenemang!

Vill du tipsa om något, som vi kan dela via Visit Sörmland, t ex take-away, presentkort eller annat ”säkert” erbjudande? Kanske har du redan nu något du vill tipsa om inför sportlovet eller våren?

Du kan även använda sociala medier, där vi kan plocka upp ditt erbjudande. Tagga oss @visitsormland i ditt inlägg eller använd #visitsörmland

Via länken nedan kan du tipsa om ditt evenemang!

https://visitsormland.se/eventkalender/community/add/

Vill du boka upp ett rådgivningstillfälle

eller komma i kontakt med oss?

stua@stua.se

0155 22 27 70

God jul och gott nytt år!

Önskar Henrik, Åsa och Henric

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin