Nyhetsbrev september 2020

Nyheter från Destinationsutveckling Sörmland

SEPTEMBER 2020

Att utvecklas genom en pandemi

Koppla upp dig och följ webbseminariet med fokus på årets speciella hemester-sommar.

Våren och sommaren har varit tuff för många verksamheter. Behovet av att ställa om och anpassa verksamheten efter nya förutsättningar på grund av Corona har varit påtaglig. Vi har bjudit in företag från besöksnäringen i Sörmland att dela med sig av sin erfarenheter av Coronapandemin, vilka utmaningar stötte de på och hur tog de sig igenom den. Vi kommer bland annat få höra Sagostigen, Öster Malma, Jogersö camping och Edsbacka bistro berätta om sina erfarenheter.

Branschexperter delar även med sig om nuläge och framtidstankar – vad kan vi förvänta oss framöver? Bland annat kommer Irja Hökås delta som under våren och sommaren jobbat som rådgivare för företag som drabbats av pandemin. Henrik Fristedt från Eskilstuna Convention Bureau deltar även och delar med sig om sina tankar om mötesindustrins framtid.


Webbinarium

Under våren och sommaren har det genomförts ett flertal webbinarium inom bland annat omställningsstöd, 50-personers regeln m fl. Våra föreläsare har alltid expertis och god erfarenhet i sitt ämne!

Läs mer

Lärplattformen

I lärplattformen får du som företagare inom besöksnäringen i Sörmland tillgång till kurser och annat kostnadsfritt material.

Registrera dig här


Bussdestinationer

Stua och Sveriges Bussföretag genomför sedan hösten 2019 ett gemensamt projekt kring utveckling av bussresedestinationer.  Den 21 oktober bjuder vi in bussföretag och besöksmål i Sörmland till ”speed-dejting”.

Läs mer här

Utveckla ditt företag

Behöver du rådgivning inom produktutveckling eller digitalisering? Boka in en kostnadsfri rådgivning.

Läs mer


Är ditt företag intresserad av att delta i kurser online?

Stua tar nu emot intresseanmälningar från företag i besöksnäringen, som fr o m i höst vill delta i e-kurser, workshops och livesändningar med interaktion i olika ämnen. Utbildningarna ska matcha företagens och personalens behov, och ge ökad kunskap kring t ex scenarioplanering, marknader, målgrupper, försäljning, digitaliseringens möjligheter för snabbare förändringar och omställning nu och i framtiden.

Syftet med utbildningarna är att stärka besöksnäringens konkurrenskraft i corona-tider.

Låter det intressant? Hör av dig till Karin Larsson, karin@stua.se, tel 0155-222772.

 

Läs mer om projektet

Prenumerera på vårt RSS-flöde för fler nyheter

Besök oss på eller följ oss i våra sociala kanaler.

homepage facebook youtube

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin