Över 100 deltagare i kulturprojektet

Kultur och turism för öka attraktionskraft är ett projekt som drivs av Stua och finansieras bland annat via Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet har pågått i lite över 1,5 år nu och haft totalt 107 deltagare med i olika insatser, målet var minst 100.

En kommentar från en deltagare, ”Jag var lite skeptisk först för jag tänkte: ”oj, vart ska det här leda”, men det blev jättebra. Det är fint att få ta del av ett sådant här sammanhang. Där man dels tänker på hur man ska driva sitt företag vidare men också av de här fina mötena som leder till ett vidare nätverk.”

Några av deltagarna har fått tagit del av skräddarsydda utbildningsinsatser, andra har varit med och arbetat fram en metod för samverkan mellan kulturen och turismen, som bl.a. ska presenteras på Folk och kultur 2023.

Projektet har erbjudit totalt fem digitala seminarier, på ämnena: 

  • Hur tjänar jag pengar på det jag älskar att göra?
  • Projektansökningar på ett förenklat sätt
  • Hur det digitala kan öka din försäljning nationellt och internationellt
  • Hur du hittar rätt målgrupp för dina produkter och erbjudanden
  • Hur samarbeten kan skapa unika upplevelser

Projektet skulle ha avslutats hösten 2022 men då det finns mer att göra sökte Stua förlängning och fick godkänt att fortsätta av Tillväxtverket fram till hösten 2023.

Våren 2023 påbörjas en produktutvecklingsinsats för kulturarvsaktörer och kulturföretagare. Det finns fortfarande några platser kvar för den som är intresserad.

Vill du delta? Tveka inte att kontakta Karolina på karolina@stua.se

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin