City Country Combo

Uppdragsdata

Uppdragsnamn
City Country Combo

Uppdragsgivare
Jordbruksverket, Sörmlands sparbank och Stua

Utveckling av vandringsturism

Projektet som har pågått sedan 2019 har fram tills sommaren 2020 syftat till att utveckla säljbara vandringsupplevelser till utländska besökare för att skapa en attraktiv storstadsnära landsbygd, öka antalet arbetstillfällen samt utveckla och skapa nya samarbetsformer.

Satsningen pågår till och med juni 2021 och kommer från och med hösten 2020 gå in i en ny fas där kommunikation längs vandringsleder kommer vara i fokus.

Projektet är indelat i 2 olika delar med olika fokus: Del 1 har fokuserat på företagsutveckling längs vandringsleder i Sörmland. I denna del har deltagande företag fått verktyg för att kunna växa internationellt och för att skapa internationellt gångbara vandringsprodukter. Del 2 i projektet kommer fokusera på att komplettera och förbättra den kommunikation som finns längs vandringsleder i Sörmland samt den information som finns om vandringsdestinationen Sörmland. 

Genom att specifikt satsa på utveckling av vandringsturism stärker vi den sörmländska besöksnäringens konkurrenskraft samt ger våra besökare en upplevelse av hög kvalité.

Under projektperioden kommer vi bland annat erbjuda råd, stöd, studiebesök och workshops till företag och personer som arbetar med Outdoor-relaterade upplevelser.

 

Kontakta projektledare för mer information:

Åsa Malmqvist

Processledare Destinationsutveckling Sörmland

asa@stua.se

0155-22 27 71

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin