Kontakt: stua@stua.se | 0155-222770

Culinary attraction 2.0 – avslutat

Uppdragsnamn
Culinary Attractions 2.0 

Uppdragsgivare
Region Sörmland

Period
2022

Projektledare
Malin Ahnelöv

Kontaktuppgifter
malin@stua.se

Externa länkar
https://www.destinationsutveckling.com/
projekt/culinary-attractions/

Stolt Mats tidigare succé, Culinary Attraction, fick under 2022 en uppföljare. Syftet var att tillsammans med aktörer inom både besöksnäringen och livsmedelskedjan i Sörmland, skapa nya och/eller vidareutveckla redan befintliga måltidsupplevelser och tjänster, som attraherar målgruppen måltidsintresserade resenärer och att öka antalet arbetstillfällen. Vi strävade efter att utveckla och skapa nya samarbetsformer mellan aktörerna. Vilken resa det blev! 

Under 2022 var 10 aktörer inom måltidsturism deltagare i projektet för att främja och utveckla deras mat- och dryckesprodukter eller upplevelser. Fyra workshops har genomförts på tema: Målgrupp och marknad, Paketering och prissättning Kommunikation och bokningsbarhet och Värdskap. I projektet fick deltagarna en professionell fotografering av sin produkt eller upplevelse, för att förbättra dess kommunikation.

Tillsammans så åkte även deltagarna på en studieresa för att få inspiration, erfarenhetsutbyte och kunskap från aktörer i andra regioner. Under två fullspäckade dagar så besökte vi tillsammans Östergötland och följande aktörer: Löts Gårdsmejeri, Naturlogi, Restaurang Jord och Boställets Vedugnsbageri.

”Jag är supertacksam för möjligheten att vara med och att ni gör en sån här sak. Det behövs verkligen en extra push och kunskap för att utvecklas och expandera sitt företag. Bra arrangerat och proffsigt genomfört!”

– Deltagare 2.0

Löts Gårdsmejeri, Naturlogi, Restaurang Jord & Boställets vedugnsbageri

Är du nyfiken på innehållet i Workshoptillfällena som genomförts? Här delar vi med oss av innehållet, som vi har delningsrättigheter till. 

Kontakt:

Vill du veta mer om projektet?

Kontakta
Malin Ahnelöv
Projektledare i projektet
malin@stua.se

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin