E-kurser besöksnäring Sörmland

Utbilda personal inom:

Employer Branding

En digital kurs som Innehåller:
Vad Employer Branding är. 
Metoder inom Employer Brandning internt & externt. 
Övningar inom ämnet. 
Tips för att omsätta ämnet till det ordinarie arbetet. 
Hur man skapar attraktiva befattningar och arbetsplatser, samt kommunicerar rekryteringen genom jobbannonser

Värdskap och service

I kursen får du lära dig mer om hur du och ditt företag visar gott värdskap och god service. Deltagande personal får många goda tips och övningar för hur man bland annat handskas med jobbiga situationer och gäster.

Ledarskap

En digital ledarskapskurs som täcker ämnena leda sig själv, leda andra, leda verksamheten, feedback, företagskultur, rekrytering, kommunikation och DISC-analys.

Jämställdhet och mångfald

I kursen får du lära dig mer om hur du och ditt företag skapar en mer rättvist och inkluderande besöksnäring.

Digitalisering 

Hello Future har lanserat en kurs till lärplattformen om bland annat digital transformation, content marketing, strategi och mätning.

Produkt och digital utveckling

I denna kurs får du lära dig hur du utvecklar dina produkter eller skapar nya utifrån målgruppsanalyser samt skapar digital försäljning.

Låter det intressant, vill du veta mer om projektet eller anmäla ditt deltagande?

Kontakta projektledare:

Henric Johansson

projektkoordinator på Stua

 henric@stua.se

0155 – 22 27 77

Om projektet

Uppdragsdata

Uppdragsnamn
E-kurser för besöksnäring Sörmland

Uppdragsgivare
Region Sörmland och Europeiska socialfonden.

Projektet finansieras med medel från Europeiska socialfonden via Svenska ESF-rådet.

Effekterna av Corona-viruset har inneburit stora konsekvenser för besöksnäringen, och kommer fortsätta påverka lång tid framöver. Ju längre pandemin pågår, desto större blir påverkan.

Besöksnäringen står i ett läge där de snabbt behöver öka efterfrågan på sina produkter från helt nya målgrupper. Det kräver förändrade, och ibland till och med helt nya, arbetssätt och kompetenser. Inom besöksnäringen är en stor del av företagen mindre, som kan ha svårt att skicka iväg personal på utbildning. Men behovet att utbilda personalen finns där, och att satsa på detta stärker både individernas och företagens konkurrenskraft. 

Med anledning av detta har Stua därför startat ESF-projektet E-kurser besöksnäring Sörmland

Projektet går ut på att skapa utbildningar för länets besöksnäringsföretag. Till en början, på grund av smittskyddsskäl, kommer alla utbildningar ske digitalt. När situationen möjliggör att vi kan träffas fysiskt kommer de digitala kurserna kompletteras med fysiska träffar där vi tillsammans får chansen att fördjupa oss i olika ämnen. Vi bygger kurserna för att matcha de behov företagen och de anställda har för att tillexempelvis kunna ställa om mot nya trender, bredda sin verksamhet eller arbeta mot nya kundgrupper. Exempel på kurser är ledarskap, grundläggande ekonomi, värdskap, marknadsföring och mycket mer! Redan nu finns de första kurserna på plats, och vi kommer fylla på med fler spännande kurser under projektets gång.

Upplägget för att delta är enkelt: du och ditt företag anmäler hur många från er som ska gå kurserna så hjälper vi er ta första steget. Ni väljer själva vilka kurser som passar ert kompetensutvecklingsbehov, och eftersom kurserna är e-baserade kan ni gå dom när det passar er! Projektet tar löpande in företag i projektet, vilket innebär att du kan anmäla dig när du vill.

Vem kan då gå kurserna? Företag som är verksamma inom besöksnäringen och har sin verksamhet i Sörmland är varmt välkomna att delta. Det kan innebära att du tillexempel har en gårdsbutik, ett hotell, en restaurang eller ett café eller är verksam inom handeln. Känner du dig osäker kan du kontakta oss, så tittar vi på det tillsammans.

Deltagandet är kostnadsfritt, men kostnader för lunch, fika och resor vid fysiska träffar kan tillkomma. 

Beviljat projekt för digitala utbildningar för besöksnäringen i Sörmland

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin