Sörmländska matfester

Upplev matglädje i Sörmland, här hittar du flera mat och dryckesfester som lyfter svenska, lokala och närodlade matverk.

Foto: Rocco Gustafsson

Nordic Craft Cider Festival

2 juli, Hornudden, Strängnäs

Den nya festivalen Nordic Craft Cider Festival arrangeras i början på juli vid vackra Hornudden intill Mälaren i Strängnäs. Hantverksproducenter av cider från hela Norden men också andra delar av världen så som Baltikum, Frankrike, Spanien och England, presenterar ett unikt utbud av cider.  

hornudden.net 

Foto: Rocco Gustafsson

Nordiska mästerskapen i Food Truck

22-23 Juli, Mariefred

Nordens första och största festival och tävling för food trucks äger rum i idylliska sommarstaden Mariefred. 

Läs mer på: nmfoodtruck.nu 

Stolt Mat och dryckesfestival 

19-20 augusti, Nils Oscar i Nyköping 

Festivalen med Sörmlands fantastiska mat- och dryckesutbud är tillbaka. Nu på Nils Oscars bryggeri i Nyköping. Ett unikt tillfälle att träffa hantverkarna och uppleva god sörmländsk mat och dryck. 

Läs mer på: stoltmatisormland.se 

Foto: Rocco Gustafsson

Aptitrundan höst

11-12 september,
runt om i Sörmland

Sörmlands Matkluster arrangerar populära Aptitrundan runt om i Sörmland där ett 60-tal lokala matföretag från Sörmlands Matkluster har öppet en helg i september. Här bjuds aptitbitar, verksamheterna visas upp och det säljs produkter och måltider från lokala mathantverkare, caféer och restauranger.  

Läs mer på: matkluster.se 

Äppeldag på Julita gård 

17 september, Julita Gård

På äppeldagen blir det sortbestämning med pomologer och sortutställning av äpplen och päron. Det blir också visningar och föredrag samt försäljning av frukt och must. Äppeldagen arrangeras av föreningen Sörmlandsäpplen. Café Julita Skans och Julita gårds butik håller öppet.  

Läs mer på: nordiskamuseet.se/slott-gardar/julita-gard 

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin