Kontakt: stua@stua.se | 0155-222770

Stolt Mat i Sörmland genomför kommunikationsinsats

Kompetensbristen inom restaurang och kockyrket är ett stort problem inom vår bransch, som hotar utvecklingen och arbetsmiljön. Att välja Restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet skapar stora möjligheter till en lång, kreativ och rolig karriärväg. I Sörmland finns tre gymnasieprogram att välja och för att fler ska hitta dit så har Stolt Mat i Sörmland tillsammans med skolorna och aStory Kommunikationsbyrå tagit fram marknadsföringsmaterial, så att allt fler elever ska hitta till en ny karriär inom kök. 

Filmerna får spridas fritt, så använd gärna vid behov. 

”… jag ville jobba med någonting kreativt, någonting som har med mat att göra, för jag älskar att laga mat … min allra största dröm är att någon gång i framtiden starta en egen restaurang”

– Elev på programmet

Lindengymnasiet

Nyköping Strand

”Jag tycker det är viktigt att vi jobbar med gäster för att man får en större inblick i det riktiga arbetslivet, i stället för att vi bara gör mat för att träna. det här blir mer på riktigt när vi får en service.”

– Elev på programmet

”Lärarna går alltid att prata med, dom hjälper dig så mycket dom kan. dom försöker alltid göra det bästa för dig, man har väldigt roligt tillsammans”

– Elev på programmet

Rinmansgymnasiet

För mer information om kommunikationsinsatsen,
kontakta projektledare Malin Ahnelöv malin@stua.se

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin