Svensk naturturism i topp hos utländska resenärer

Hållbara naturupplevelser

Sverige på 2:a plats, bara slaget av Norge, när potentiella besökare spontant tänker på länder som erbjuder hållbara naturupplevelser. Det visar en undersökning bland målgruppen som gjorts på uppdrag av Visit Sweden på de viktigaste besöksmarknaderna Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA.

Andraplatsen är en förbättring från en fjärdeplats 2018. Detta är ett resultat av fyra års kontinuerliga och riktade insatser för hållbar naturturism som Visit Sweden har genomfört tillsammans med bland annat Tillväxtverket, Naturturismföretagen, regionala turismorganisationer, destinationer och entreprenörer. 

Mångårigt samarbete

Det mångåriga samarbetet med besöksnäringen har bland annat resulterat i uppmärksammade kampanjer som Sweden on Airbnb, The 72 Hour Cabin och The Edible Country, som alla fått stort internationellt genomslag. Dessutom har det årligen återkommande initiativet ”Forum för naturturism” och värdskapet för Världskongressen för naturturism – Adventure Travel World Summit i Göteborg 2019, bidragit till den förbättrade positionen.

Redan 2018 kunde Visit Sweden konstatera att antalet sökningar på nätet om Sverige i kombination med sökord om natur ökat med hela 28 procent mellan 2017 och 2018; snittet i Europa låg på 11 procent. Men det är först nu 2020, som en förändring i position, nr 2 i världen, kan ses.

Årets undersökning indikerar att målgruppen till skillnad mot förr inte bara är ute efter naturupplevelser utan har ambitionen att välja leverantörer och resmål som prioriterar hållbarhet.

Om undersökningen

Undersökningen gjordes av IPSOS på uppdrag av Visit Sweden i Tyskland, Storbritannien, Frankrike och USA i mitten av mars 2020. Målgruppen var naturfokuserade nyfikna upptäckare.

 

För mer information www.visitsweden.se 

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin