Kontakt: stua@stua.se | 0155-222770

Trädgårdsverktyg med inspiration från Japan

Mojave Grönt i Malmköping driver småskalig produktion med fokus på polykultur, naturlig odling och utveckling av effektiva och hållbara odlingssystem.
De utför även 
trädgårdsarbeten, beskär fruktträd samt erbjuder snickeriarbeten för privatpersoner och företag. Deras fokus är att odla mat med smak,
historia och hög kvalitet på ett hållbart och effektivt sätt.

 I år lanserar de sitt första trädgårdsverktyg, Hori hori-kniven. Det är ett traditionellt verktyg från Japan och nu har de tagit fram en svensk variant för användning i trädgården, vid odling och på skogsturen.

 

Med sitt välvda blad är Hori Hori-kniven är en kombination av spade, kniv, såg och måttstock. Med kniven kan du gräva, rensa ogräs, plantera plantor och lök, luckra bäddar, mäta planteringsdjup och avstånd. Med den sågtandade sidan kan du bland annat rensa bort kraftigare rotogräs, dela perenner och skörda grönsaker.

 

Kniven tillverkas av återvunnet rostfritt knivstål från Sandvik, handtag av finaste ask tillverkat i Järna oljad med svensk linolja och levereras i fodral av vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö. Hela produktionen görs i Sverige med material och processer som är så skonsamma mot naturen som möjligt.

 

Sannerligen en multitool för både trädgården och friluftslivet!

Läs mer på: mojavegront.se